lauantai 3. joulukuuta 2011

Leipomuksia, käsitöitä..

Heippa pitkästä aikaa! :)

En tosiaan ookkaan tänne hirveesti kerenny kirjotella, mutta mulla on siihen pätevä syykin!
Oon niiiin joulumielellä ollu jo pari viikkoa, että oon vähän neulonut ja tehnyt joulukortteja, ja ennenkaikkea leiponut !
Vähän harmittaa, kun en tajunnut/kerennyt kuvata kaikkia mitä oon leiponu ja niin :D.
Mutta voisin siltikin laittaa vielä pari kuvaa tähän.. Kun vihdoin ja viimein sain ne koneelle asti nimittäin kuvien siirtäminen on maailman turhinta hommaa.
Huoh, tää kuva nyt änki väkisin tähän väliin enkä saa sitä siirrettyä, hah!
No kuitenkin, tein tossa pari päivää sitten kaura-suklaapalloja, ja nää on aivan ihania, joskin vähän makeita !
Näitten ohjeen kirjottelin jostain vanhasta kotiliedestä. Periaatteessa aika helppo tekonen "taikina", ja sit vaan pyöritys suklaassa. Eli sisällä ei muuta oo kun kaurahiutaleita, voita, sokereita, kaakaojauhetta.. Mun mielestä tää ois joululahjaideaks vaikka ihan mukava!

Näitä väsäsin isäinpäivän aamuna 2 kpl :)
Iskälle ♥ ja Papalle ♥

Tonne sisälle tuli turkkilaista jugurttia, mustikoita, vadelmahilloa, ja olikohan kermaa.. Mutta se oli tooodella hyvää, jopa meidän Tikke (kissa), söi sitä ihan innoissaan, ihme katti..
Tohon päälle sit vaan sulatettua suklaata, viinirypäleet ja tollaset koristeet jos haluaa.. Tohon päälle ois oikeesti ohjeen mukaan tullu valkosuklaaraitoja, mut koin ne tarpeettomiks.. Ja ohje kokonaisuudessaan Pirkka-lehdestä :).

Iskällä tosiaan oli kyllä synttäritkin tossa vähän ennen isäinpäivää, ja silloin tein sille kinkku-juusto -sarvia, vähän se "moitti" että ei olis tarvinnu taas leipoa lahjaa ollenkaan. Mut minkäs teet, että on hyväsydämmine :P. Ja onneks Toni autto valitsemaan iskälle sit ihan lahja lahjan, en mä varmaan ite olis osannu mennä tosta vaan ostamaan kärkisarjaa akkuporakoneeseen ? ... No mut iskä tykkäs siitä ihan tosi paljon onneksi, kuulemma myös kakustakin! :)




Ja siinäpä sit vähän mun väsäämiä joulukortteja :). En tiedä kuinka epäselvältä tuo tonttu-kortti tässä vaikuttaa, mutta mun omasta mielestä se on tosi kätevä kortti, eli tuo valkonen paperin kappale liimataan vaan alareunastaan kiinni tuohon paperiin, ja sit narulla/langalla (käytin villalankaa tässä kortissa) laitetaan se kiinni, ei tiukasti, mutta niin, ettei tonttujen naamat näy :). Sitten narun voi avata ja kattoa, mutta mä nyt vaa raotin tota, koska onnistuin TOTTAKAI vetämään ton villalangan umpisolmuun ;) ! Ja tosta valkosesta repaleesta vois toki tehä isomman, niin tonne mahtuis kunnolla kirjottamaan noitten tonttujen viereen :) mä yritin sinne värkätä tolla vihreellä että hauskaa joulua, näkee kuka näkee sen tuolta... :)

Yks päivä tein nyyttejä, mutta niitä en muistanut kuvata olleskaan!
Niitten ohje ja kuvakin kuitenkin löytyy eräästä blogista ja se ois tässä.
Tein kerrankin ite ton rahka-voi -taikinan alusta loppuun ihan itse!
Eikä se ollut ollenkaan paha :).

Pipareitakaan ei huvittanut kuvailla mitenkään yksitellen, mutta ehkäpä ne näkyy tosta korista :)
Piparit ja glögi ♥
Pipareita tuli sellanen 4-5 pellillistä, ja ne on jo paremmissa suissa! Pitäisköhän tehdä uus taikina.. :)
Näihin otin ohjeen ihan dansukkerin sivuilta, ei jaksanu sen kummemmin kaivella mitään noita köksäkirjoja ja -vihkoja, kun innostus iski niin oli vaan saatava nopeasti ohje!

Meidän Tikke joulutunnelmissa ;P
En tosiaan jaksa ruveta kirjottelemaan tänne minkään noiden ohjetta, vaikka muistankin osan ulkoakin. Mutta jos joku haluaa jotain noista tehdä, niin voin sitten varmaan kirjotella ohjeen, jos joku tosissaan tarvii. :)

Eiköhän tässä oo vähäksi aikaa..
Hyvää viikonloppua teille (pidennettyä sellasta, mulla ainakin!) ;)

Joko te ootatte joulua, tai ootteko laitellu jo joulua? :)

2 kommenttia:

  1. Sinähän olet tehnyt vaikka mitä! Hienoja kortteja ja ihanan kuuloisia herkkuja. Meillä ei ole vielä kovin paljon joulua laiteltu mutta eiköhän tässä vauhtiin päästä piakkoin :)

    VastaaPoista
  2. Sitä välillä innostuu tekemään oikeen olan takaa :D tässä parhaillaan mietin, että rupeisko tässä tekemään parit kortit, vai ei :).

    Varmaan meilläkin olis kerennyt ruveta laittelemaan joulua vähän myöhemmin, kuin 1kk ennen joulua! :D Tänä syksyny vaan pisti jouluampiainen hiukka ajoissa ;D

    VastaaPoista

Jätä kommenttisi! :)