torstai 4. lokakuuta 2012

Omenaunelma

Ennenkö laitan tähän ohjeen omenaunelman tekemisestä, niin haluan kiittää kaikkia, jotka heitti eiliseen postaukseen tarpeellisia vinkkejä! :)

Oon tänään taas aikasin hereillä, tämä aamu alkoi -ei niin hyvillä-uutisilla.. Tonin kotona niitten kissa oli jäänyt auton alle, eli tuon meidän Tiken sisko. RIP "Mörkö-Iines" ♥. Tämmöset uutiset ei oo ikinä kivoja, kun lemmikille on sattunut jotain, ja nää uutiset saa kyllä totaallisesti mun mielen maahan. Noh, se siitä.

Löysin Me -lehdestä kiinnostavan ohjeen, ja olin sopivasti tehnytkin jo tälle syksylle omppuhilloa, niin sitähän oli pakko kokeilla! Ja voin kyllä suositella toisillekin, joten tässäpä teille ohje:

Omenaunelma

Kääretorttu:
6           kananmunaa
1 3/4 dl   sokeria
1 ½ dl   perunajauhoja
½    dl   kaakaojauhetta
1     tl   leivinjauhetta

Väliin:
*4 dl      omenahilloa
2 dl      kuohukermaa
1 rkl     sokeria
1 tl       vaniljasokeria

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe, lisää seos munavaahtoon ja sekoita taikina sileäksi.

Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja levitä se tasaiseksi. Paista 200 asteessa n. 8 min.

Sokeroi toinen leivinpaperi ja kumoa kypsä levy sen päälle. Peitä levy leivinpaperilla ja keittiöpyyhkeellä ja jäähdytä.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi, ja lisää sokerit.

Levitä omenahillo kevyin vedoin kakkulevylle, (*ripottele minttusilppua päälle) ja levitä kermavaahto päälle. Rullaa täytetty levy tiiviiksi kääretortuksi, kietaise alumiinifolia (käytin leivinpaperia) tiukasti tortun ympärille. Siirrä torttu jääkaappiin tai pakastimeen pariksi kolmeksi tunniksi. Viipaloi ja tarjoa.



* Mä en käyttänyt tuota minttusilppua, ja maistoin kääretorttua melkeinpä heti, kun olin saanut sen valmiiksi. Mutta kun malttaa pitää sitä jääkaapissa, niin omenanmaku leviää (täytyy myöntää, että heti kun maistoi, niin ei se omena hirveästi sieltä silloin maistunut). En myöskään mitannut omenahilloa tuota 4dl, vaan laitoin purkista sen verran, että sitä sai levitettyä koko levylle.

Mukavaa torstaita, toivottavasti teidän aamu on alkanut vähän iloisemmin! :)

8 kommenttia:

  1. Oivoi miten herkullisen näköistä...!
    Mun herkkulakko kärsii kun luen sun blogias! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä aikas hyvää ;) !
      Lopetahan jo se herkkulakko! :)

      Poista
    2. Huomenta! Ostettiin just Hannan kans eilen sitruuna-lime rahkaa, et maistetaan sitä omenahillon kans kääretortun välissä... Tosi herkullisen näköinen tuo sinun käärös! Täytynee tänään leipoa itellekin!
      -kummitätsy-

      Poista
    3. Huomenta! Kannatan, helppo ja hyvä käärö :)

      Poista
  2. Ää etsä voi laittaa tänne tällaisia! Ihanan näköstää<3

    VastaaPoista
  3. Mun pitäis kans joskus kokeilla jotain tommosta! :D Tosi hieno banneri muuten :))

    VastaaPoista

Jätä kommenttisi! :)