perjantai 21. joulukuuta 2012

Jouluista

Heippa! Ajattelinpa tulla vielä tässä joulukiireiden keskellä kirjottelemaan kerran ennen sitä itse Joulua.

Meillä on kaikki vielä ihan hujanhajan, tavaroita pitkin taloa. Mutta ei se mitään, kyllä mä oon sit aattona onnellinen, kun on joulusiivous tehty ja lahjat paketoitu! Tänään ois tarkoitus tehdä 200kpl satsi pipareita. Tortut ja nuoret miehetkin pitää vielä tehdä.

Ajattelin tehdä ensimmäistä kertaa itse rosollin, näytti nimittäin ohje tosi helpolle! Mutta laatikoita meillä ei tehdä tänä vuonna itse, koska meitä syöjiä on sen verran vähän tässä taloudessa, että viime vuodenkin porkkanalaatikkoa on vielä pakastimessa. Yksi sterssinaihe, kaikkien muiden lisäksi, on savulohi! Mä niiiiiiin haluan savulohta graavilohen lisäksi, mutta en tiedä mistä onnistun sen hankkimaan, saapa nähdä.

Kinkku me varmaan paistetaan aatonaattoa vasten yönä. Paisti tehdään tietenkin hirvenlihasta, niin kuin aina. Nam nam, miten mä maltankaan odottaa vielä 3 päivää!
Meille tulee aatonaattona ihan oikea kuusi, mä en henkilökohtaisesti tykkää juurikaan tekokuusesta, ja oonkin ollut sitä mieltä, että jos ei aitoa kuusta, niin ei kuusta ollenkaan. Kuusi on kuitenkin vielä metsässä, mutta jospa sieltä sopiva löytyis.

Siinä pieni osa mun tekemistä joulukorteista!
Joo tosiaan, päätettiin tehdä tänä vuonna joulukortit itse, ja niin tehtiinkin! Kovasti ovat kehuja saaneet, vaikka eivät tuon kummoisempia ole. Tykkään kyllä ittekin. Lähisuvulle pitää vielä kortitkin keretä väkrätä ennen aattoa!

Me vietetään aina joulua rakkaimpien kanssa, eikä koskaan olla pelkästään perheen kesken. En malta oottaa, että pääsen aattoaamuna koristelemaan papan kanssa niiden kuusta! Jee, se on vieläkin yhtä kivaa, kun sillon parin vuoden ikäsenä.


Tämmösiä enkelikorviksia tuli väsättyä! Kuva ei ehkä ihan anna oikeuksia noille,
mutta lasihelmeä on nuo valkoset osat. Siivet väriltään niinku hopeiset.
Näin syksyllä jossain nettikirpparilla noita enkelikorviksia, ja oli niin kauniita, että halusin tehdä niitä itsekin. Ei muuta kun tuumasta toimeen ja sinelliin. Noi on kyllä mun itsenikin mielestä tosi kauniita.
Tein niitä varmaankin lähemmäs 20 paria, ja onpa niitä jo muutama ostanutkin ja pukinkonttiin lähteny kans!

T:n synttäreille tein tämmösiä superhelppoja luumupiirakoita.
Tein mä myös kääretortun, joka jäi harmikseni kuvaamatta.
No joo, siinäpä muutama kuva. Tein eilen mansikkamarmeladeja, ja ne oottas tuolla jääkaapissa sokerointia. Saas nähdä minkälaisia tulee!
Tänään on myös suunnitelmissa nähdä muutama ihana tyttönen, tietysti syömisen merkeissä, nami nam. Ihan jees päästä taas kiinalaiseen syömään vuoden tauon jälkeen.

Mulla oli varmasti vielä jotain asiaa tähän, mutta en saa nyt päähäni mitä se ois voinu olla.
Mutta tässäpä oli vähän kertomusta meidän joulusta, tai pikemminkin joulun ruuista! :D

Rauhallista ja Hyvää Joulua jokaiselle!
♥: Emma

4 kommenttia:

  1. Oon nii kade, kun oot tollanen näpeltäjä ja jaksat tehdä kaiken itse :D ja teillä muutenkin jos kuusi haetaan itse metsästä. Täällä 'kaupungissa' tunnutaan menevän helpoimman kautta.. -.-
    Ihanaa joulua sullekin ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ♥. Se on kivaa ajanvietettä muun touhun ohessa, ja työttömällä on aikaa näpeltää :D.

      Pappa oli käynyt hakemassa meillekin kuusen, en päässy ite hakemaan tällä kertaa. Tuleeko teille tekokuusi vai oikea? :)
      Täälläkin huoltsikan pihassa näkyy olevan oikeita kuusia myynnissä. :)
      Ja ihanaa joulua sinne kans vielä ♥

      Poista
  2. Tosi hienoja noi kortit. Minä en tänä vuonna tehny, enkä lähettänytkään ainuttakaan korttia. Just otin laatikot uunista, nuuh, tuoksuu hyvälle :) Kuusi lähetään hakemaan huomen aamulla.
    T: kummi-tätsky

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥. Ei mekään olla tehty moneen vuoteen ite, mutta nyt oli aikaa niin ajattelin tehdä. No tuoksuu varmasti hyvälle :D me taidetaan huomenna hakea kaupasta laatikot ;)

      Poista

Jätä kommenttisi! :)